Vyöhyketerapia

vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on ikivanha kokemusperäinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa erilaisia kehon häiriö- ja sairaustiloja. Hoidon avulla poistetaan ja puretaan jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä. Tällä pyritään palauttamaan kehon omat parantavat voimavarat.
Kesto: 45 min tai 60 min (katso hinnasto)

Vyöhyketerapia lähtee ajatuksesta, että koko kehomme heijastuu pienemmässä mittakaavassa jollekin muulle kehon osa-alueelle, kuten esim. jalkateriin. Näitä eri osa-alueita kutsutaan vyöhykkeiksi. Kun näitä vyöhykkeitä käsitellään jollain osa-alueella, voidaan vaikutus kohdistaa kehossa oleviin eri hoitoalueisiin. Kun jalanpohjasta käsitellään esim. paksusuolivyöhykettä, se vaikuttaa fyysisesti olemassa olevaan paksusuoleen, jne.

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta, ei ainoastaan jalkateristä ja alaraajoista. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy esimerkiksi sääristä, reisistä, korvista, päälaelta ja jopa kielestä. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi.

Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Refleksologiasta on hyviä tuloksia myös hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa, stressi- ja paniikkitiloissa, tuki- ja liikuntaelinongelmissa, verenpaineongelmissa, allergioissa, koliikissa ja yökastelussa.

Koko kehon vyöhyketerapia

Koska jalkateristä löytyy heijaste kaikille kehomme osille, kuten esim. sisäelimille, tukirangalle, aivoille jne., voidaan loogisesti ajatellen päätellä, että näissä elimissä ja kehon osissa olevia epätasapainon tiloja pystytään hoitamaan vyöhyketerapian avulla.

Nykyisin käytössämme oleva vyöhyketerapeuttinen tieto on taltioitu jo 1900-luvun alussa, eikä refleksologinen tietämys ole ristiriidassa vyöhyketerapian kanssa.

Hoito sopii kaikille ihmisille, lapsista vanhuksiin. Hoitosuunnitelmaa tehtäessä otetaan huomioon potilaan muut saamat hoidot, lääkitykset jne. Jokainen hoitokerta on kokonaisuus joka pitää sisällään mahdollisesti myös neuvontaa ja opastusta. Hoito on yhteistyötä asiakkaan kanssa, jonka tarkoituksena ovat oireiden poistaminen, elämänlaadun parantaminen sekä hyvinvoinnin lisääminen.

Tutustu muuhun palvelutarjontaamme.