Vauvahoito

Vauvahoito on ikivanha turvallinen, lääkkeetön, kivuton ja tehokas menetelmä, jolla voidaan helpottaa pienen vauvan oloa. Se auttaa muun muassa vatsakipuihin, poistaa lihasjännitystä, ja parantaa unen laatua. Vauvat nauttivat kovasti hoidosta. Jokaista voidaan hoitaa vaikkei mitään suurempia vaivoja olisikaan. Jokainen vauva hoito on yksilöllinen ja kokonaisvaltainen. Vauvahoito koostuu useimmiten monesta eri menetelmästä; lempeästä hieronnasta, koko kehon vyöhyketerapiasta ja osteopaattisesta mobilisoivasta hieronnasta.
Vuodesta 2000 lähtien jo yli 5000 vauvahoitokäyntiä! Hyvän olon vuoksi – mikä ihana syy se onkaan.
Kesto: 45 min (katso hinnasto)

Vauvahoito voidaan aloittaa heti syntymän jälkeen, se on lempeää ja turvallista. Vauva on jo kohdussa tottunut hierontaan, tuuditteluun ja keinuntaan. Siitä tulevaa turvallisuuden tunnetta jatkaa syntymän jälkeen vauvahieronta. Hieronta auttaa vauvaa hahmottamaan itsensä yksilönä ja tukee vauvan kokonaisvaltaista kehitystä.

Hoitokertoja esimerkiksi koliikkiin tarvitaan neljästä viiteen, yhdestä kahteen hoitokertaa viikossa. Äidin ohjaus on hyvin kokonaisvaltaista: keskustelemme imetyksestä, siitä miten suhtautua lapsen itkuun, voiko lasta ottaa yöllä viereen, kotona tehtävästä vauvahieronnasta ja paljosta muusta. Äidit kokevat hoitotilanteet hyvin terapeuttisina. Äidin ja lapsen suhde on symbioosi, jossa lapsi tarvitsee äitiään ja äiti lastaan voidakseen hyvin.

Itkuisuus ja koliikki

vauva itkee

Kaikki vauvat itkevät, jopa 2-3 tuntia päivässä.

Kaikki vauvat itkevät, tutkimusten mukaan terve vauva itkee vuorokauden aikana keskimäärin 2-3 tuntia. Koska vauvojen ärsytyskynnys ja toisaalta itsesäätelytaidot ja temperamentti ovat erilaisia, on itkun määrä ja laatukin aina yksilöllinen. Vauvan itku on tiettävästi stressaavin mahdollinen ääni, ja paljon itkevien vauvojen vanhempana oleminen vaatiikin kestokykyä. Tärkeää on yrittää olla liikaa hermostumatta, sillä vauvat ovat taitavia ”lukemaan” vanhempien tunnetiloja ja reagoimaan niihin herkästi.

Koliikkikivuista kärsivän vauvan itku on terävää, läpitunkevaa, pitkään kestävää eikä siihen tehoa mitkään tyynnyttelykeinot. Oireet toistuvat yleensä päivittäin, useimmiten illansuussa tai illalla ja voi kestää useita tunteja. Monille koliikkivauvoille on ollut apua lempeästä koko kehon vyöhyketerapiaan pohjautuvasta vauvahieronnasta. Kun ongelma hellittää, voi perhe oikeutetusti nauttia yhteisistä, arvokkaista hetkistä ja iloiten seurata vauvan kehitystä ja kasvua. Lue artikkeli: koliikkivauvan suolistossa on jatkuva tulehdustila. YLE: Uusi suomalainen koliikkitutkimus paljastaa yllättävää tietoa: Osalla vauvoista oireilu loppui kokonaan, kaikki saivat apua

Hieronta ja vyöhyketerapia

vauvahieronta

Vauva nauttii hieronnasta

On todettu, että säännöllisesti hierontaa saavat lapset kehittyvät nopeammin sekä fyysisesti että psyykkisesti. He ovat rauhallisempi ja tasapainoisempia ja kärsivät vähemmän ruuansulatuselinten vaivoista sekä unihäiriöistä. Rauhallinen ja ystävällinen hoito edistää rauhallisuushormoni oksitosiinin erittymistä. Veren korkea oksitosiinipitoisuus on yhteydessä ihmisen sosiaalisuuteen ja avaa lapsen mielen ympäröivälle maailmalle. Lisäksi se kasvattaa luottamusta toisiin ihmisiin, vahvistaa itseluottamusta, luo yhteyttä omaan kehoon ja herkistää sen kosketukselle. Lapsi oppii ajattelemaan, että hän on ystävällisen ja kunnioittavan kosketuksen arvoinen.

Osteopaattinen hoito vauvoille

vauvahieronta

Vauvahieronta on mukavaa ja turvallista

Vauvan kallo ja keho joutuvat melkoiseen puristukseen, jotta syntyminen lantion läpi olisi mahdollista. Tavallisesti nämä muutokset palautuvat melko nopeasti itkun, imemisen, aivastelun, nielemisen ja muiden spontaanien elintoimintojen kautta.

Jos synnytys on pitkittynyt, sitä on nopeutettu oksitosiinitipalla tai on päädytty imukuppisynnytykseen, palautuminen saattaa vaikeutua. Osteopatiassa puhutaan silloin syntymätraumasta. Pahimmillaan syntymätraumat havaitaan selkeästi havaittavissa kallon epäsymmetriana tai lapsen liiallisena selittämättömänä itkuisuutena eli koliikkina. Kehon voimakas taivuttaminen taakse itkun yhteydessä kertoo usein rankaan kohdistuvasta paineesta tai hermostollisesta ärsytyksestä. Pään alue voi olla hyvin arka kosketukselle, jolloin paidan pukeminen pään yli tekee kipeää. Muina oireina voi esiintyä päänsärkyä, vatsavaivoja ja oksentelua. Vauva on tällöin epätavallisen itkuinen.

Vauvojen kevyt ja lempeä käsittely on hyvin palkitsevaa, sillä muutokset tapahtuvat nopeasti. Vauvan keho on alituisessa muutoksessa, joten sille ei tarvitse kuin kevyesti näyttää oikeaa suuntaa ja merkittäviäkin muutoksia tapahtuu. Mitä varhaisemmin syntymätraumat päästään hoitamaan, sitä helpompaa ja nopeampaa niistä toipuminen on.

Lisää tietoa lasten osteopaattisesta hoidosta ja lasten koliikkihoidosta

Tutustu muuhun palvelutarjontaamme.