Stressihoito

Stressihoito on rauhoittava, rentouttava ja yksilöllinen hierontahoito, joka on suunniteltu erityisesti stressin kuormittamalle keholle ja mielelle. Kokonaisvaltainen rauhoittuminen auttaa palautumaan stressistä. Stressihoito auttaa kehoa rentoutumaan ja samalla se myös parantaa mielialaa. Hoidossa yhdistyy yksilöllisen tarpeen mukaan kehon heijastealueiden käsittely, energisoivat akupisteiden painallukset, pehmeä rentouttava hieronta ja purentalihasten hieronta. Purentalihasten vaivat kulkevat usein käsi kädessä niska- ja hartiaseudun ongelmien kanssa. Rentouttava, lempeä ja yksilöllinen hoito antaa kokonaisvaltaisen rentouden tunteen, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, tehostaa kuona-aineiden poistumista ja alentaa stressihormonipitoisuutta.
Kesto: 60 min tai 90 min (katso hinnasto)

Stressin vaikutus

Stressaavassa tilanteessa keho virittyy eräänlaiseen valmiustilaan: hermoston toiminta kiihtyy ja kehoon erittyy ns. stressihormoneja. Yleensä tämä tuntuu sisäisenä levottomuutena ja mm. sydämen tykytyksenä. Sopivalla tasolla stressi on kuin moottori, sillä se saa meidät tekemään parhaamme. Vaikka stressitila onkin normaali reaktio, on välttämätöntä saada se purettua. Pitkittyessään se muuttuu haitalliseksi ja aiheuttaa sairastumisalttiutta, uupumusta, masennusta ja ahdistusta.

Kehoon ja mieleen kohdistuu päivittäin valtava määrä stressitekijöitä. Kiireinen päivärytmi ja vaativat päivittäiset tehtävät rasittavat elimistöä. Myös staattinen kuormitus, esimerkiksi pitkäaikainen ja toistuva television katselu saattaa olla elimistölle yllättävän kuormittavaa. Rentouttava stressihoito auttaa kehoa palautumaan luonnolliseen tilaan, hoito suoritetaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti; yksilöllisesti, monimuotoisesti, kokonaisvaltaisesti ja elämyksellisesti. Hieronta aktivoi oksitosiinijärjestelmää. Oksitosiini on aivojen välittäjäaine ja hormoni, joka mm. vähentää stressihormonipitoisuutta, lievittää kipua ja edistää sosiaalisia suhteita.

Monissa tutkimuksissa [Kymmenen Uutisissa vieraana Itä-Suomen yliopiston professori Marja Vaarama] on todettu sosiaalisten kontaktien merkitys mielenterveydelle. Vaikka mekanismeja ei täysin tunneta, on olemassa vahvaa näyttöä ihmiskäden parantavasta kosketuksesta. Hieronnassa elimistö saa viestejä, jotka lisäävät tiettyjen sosiaalista kanssakäymistä edistävien hormonien eritystä, ja sitä kautta vaikuttavat ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Purentalihasten hieronta

Purentaelimistön toimintahäiriö (TMD) joka on lisääntynyt huimasti stressin myötä viime vuosina. Syitä ei tarkasti tunneta, mutta oireita lisää perinnöllinen taipumus, kuormittuminen, uniongelmat ja erilaiset ahdistustilat. Joka kolmas meistä puree huomaamattaan hampaitaan yhteen päiväsaikaan. Joka kymmenes taas narskuttelee hampaitaan öisin. Syitä narskutteluun ei tarkasti tunneta, mutta oireen arvellaan olevan keskushermostoperäinen ja liittyvän lisääntyneeseen stressitasoon. TMD on yhteisnimitys leukanivelten, purentalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Tavallisimpia oireita ovat leukanivelten tai purentalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat muun muassa kasvokipu, päänsärky ja korvakipu. Lue artikkeli

Rentoutumiseen ja rauhoittumiseen tähtäävä stressihoito vähentää kehon rasitustilaa. Rauhallisilla, syvempiin kudoksiin vaikuttavilla hierontaotteilla käsitellään niska-hartiaseudun ja rintakehän lihaksia purentalihasten lisäksi.  Jos keho on hyvin jännittyneessä tilassa, rentoutuminen ei välttämättä onnistu heti, vaan se voi vaatia aikaa ja useampia hoitokertoja. Rentoutumista ei voi pakottaa!

Purentalihasten hieronta voidaan sisällyttää osaksi stressihoitoa tai tehdä omana 45 min tai 60 min kokonaisuutena.

Stressihoito ja raskaus

Stressihoito sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Raskaus on luonnollinen olotila, mutta se asettaa äidin kehon väliaikaisesti poikkeustilaan joka kulminoituu synnytykseen. Synnytys sinällään on jo kova ponnistus sekä lapselle että äidille. Äidin kehon palautuminen synnytyksestä on hyvin yksilöllistä – siksi jokaista äitiä hoidetaan henkilökohtaisten tarpeitten mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Tutustu muuhun palvelutarjontaamme.