Stressihoito

Stressihoito on rauhoittava, rentouttava ja yksilöllinen hierontahoito, joka on suunniteltu erityisesti stressin kuormittamalle keholle ja mielelle. Se on luonnonläheinen tapa vaalia omaa terveyttä, ennaltaehkäistä sairauksia ja edistää paranemista. Kokonaisvaltainen rauhoittuminen auttaa palautumaan stressistä. Stressihoito auttaa kehoa rentoutumaan ja samalla se myös parantaa mielialaa. Hoidossa yhdistyy kehon heijastealueiden käsittely, energisoivat akupisteiden painallukset ja pehmeä, rentouttava hieronta. Elvyttävä päänhieronta on usein osa tätä hoitokokonaisuutta. Hoito antaa kokonaisvaltaisen rentouden tunteen, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, tehostaa kuona-aineiden poistumista ja alentaa stressihormonipitoisuutta.
Kesto: 60 min tai 90 min (katso hinnasto)

Stressin vaikutus

Stressaavassa tilanteessa keho virittyy eräänlaiseen valmiustilaan: hermoston toiminta kiihtyy ja kehoon erittyy ns. stressihormoneja. Yleensä tämä tuntuu sisäisenä levottomuutena ja mm. sydämen tykytyksenä. Sopivalla tasolla stressi on kuin moottori, sillä se saa meidät tekemään parhaamme. Vaikka stressitila onkin normaali reaktio, on välttämätöntä saada se purettua. Pitkittyessään se muuttuu haitalliseksi ja aiheuttaa sairastumisalttiutta, uupumusta, masennusta ja ahdistusta.

Kehoon ja mieleen kohdistuu päivittäin valtava määrä stressitekijöitä. Kiireinen päivärytmi ja vaativat päivittäiset tehtävät rasittavat elimistöä. Myös staattinen kuormitus, esimerkiksi pitkäaikainen ja toistuva television katselu saattaa olla elimistölle yllättävän kuormittavaa. Rentouttava stressihoito auttaa kehoa palautumaan luonnolliseen tilaan, hoito suoritetaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti; yksilöllisesti, monimuotoisesti, kokonaisvaltaisesti ja elämyksellisesti. Hieronta aktivoi oksitosiinijärjestelmää. Oksitosiini on aivojen välittäjäaine ja hormoni, joka mm. vähentää stressihormonipitoisuutta, lievittää kipua ja edistää sosiaalisia suhteita.

Monissa tutkimuksissa [Kymmenen Uutisissa vieraana Itä-Suomen yliopiston professori Marja Vaarama] on todettu sosiaalisten kontaktien merkitys mielenterveydelle. Vaikka mekanismeja ei täysin tunneta, on olemassa vahvaa näyttöä ihmiskäden parantavasta kosketuksesta. Hieronnassa elimistö saa viestejä, jotka lisäävät tiettyjen sosiaalista kanssakäymistä edistävien hormonien eritystä, ja sitä kautta vaikuttavat ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Digitalisaation vaikutukset

Yhteiskunnan digitalisoituminen ja somekanavien seuraaminen älylaitteissa lisäävät riittämättömyyden tunnetta ja kasvattavat univelkaa. Tämä alkaa näkymään ahdistuksena, ärtyisyytenä ja väsymyksen tunteena, joka ei nukkumalla parane. Älylaitteet ovat vielä suhteellisen uusi ilmiö, jonka vaikutuksia ihmiskehoon ei vielä suuremmin ole tutkittu. Alustavien tutkimusten mukaan päivittäinen käyttö aiheuttaa melko nopeastikin yläselän asentovirheitä. Kauneus ja terveys: Kännykkä voi huonontaa ryhtiä. Lempeä stressihoito tarjoaa mahdollisuuden irrottautua hetkeksi ajan hälinästä kosketuksen alla.

Stresssihoito ja raskaus

Stressihoito sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Raskaus on luonnollinen olotila, mutta se asettaa äidin kehon väliaikaisesti poikkeustilaan joka kulminoituu synnytykseen. Synnytys sinällään on jo kova ponnistus sekä lapselle että äidille. Äidin kehon palautuminen synnytyksestä on hyvin yksilöllistä – siksi jokaista äitiä hoidetaan henkilökohtaisten tarpeitten mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Bruksismi eli narskuttelu

Jos suu ei aamulla aukea kunnolla, päätä ja poskilihaksia jomottaa ja korviakin vihloo, syynä saattaa olla narskuttelu. Bruksismi, eli narskuttelu on lisääntynyt erityisesti nuorilla aikuisilla. Joka viides meistä puree huomaamattaan hampaitaan yhteen päiväsaikaan. Joka kymmenes taas narskuttelee hampaitaan öisin. Syitä narskutteluun ei tarkasti tunneta, mutta oireen arvellaan olevan keskushermostoperäinen ja liittyvän lisääntyneeseen stressitasoon. Lue artikkeli, Kasvojen, kaulan ja niska-hartiaseudun käsittely, muiden tarvittavien toimenpiteiden ja rentoutusmenetelmien ohella vähentää jännitys- ja kiputilaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää! Olen erikoistunut purentalihasten hierontaan!

Rentoutumiseen ja rauhoittumiseen tähtäävä stressihoito vähentääkehon rasitustilaa. Jos keho on hyvin jännittyneessä tilassa, rentoutuminen ei välttämättä onnistu heti, vaan se voi vaatia aikaa ja useampia hoitoketoja. Rentoutumista ei voi pakottaa!

Tutustu muuhun palvelutarjontaamme.