Raskaushieronta

Raskaus on naiselle luonnollinen olotila, joka tuo tullessaan kehoon monenlaisia muutoksia. Raskauden myötä muuttuva painopiste aiheuttaa usein lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti lantion ja alaselän alueelle, sekä niska-hartiaseudulle. Raskausajan hieronnalla voidaan hoitaa näitä ongelma-alueita miellyttävästi.
Kesto: 60 min (katso hinnasto)

Raskauden aikana sekä äidin että vauvan keho on suurten muutosten kohteena. Raskaushieronta vähentää äidin stressiä ja auttaa häntä rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Äidin stressin väheneminen auttaa myös syntyvän lapsen oloa ja tästä on tutkitusti hyötyä lapsen myöhemmän kehityksen kannalta. Raskaushieronta antaa äidille ja vauvalle erityisen miellyttävän kokemuksen ja mahdollisuuden rauhoittua sekä valmistautua tulevaan. Hierontahoito toteutetaan joko kylkiasennossa tai puoli-istuvassa asennossa sen mukaan, mikä tuntuu äidistä mukavammalta.

Raskaushieronta auttaa moneen vaivaan

Raskausaika saattaa välillä tuntua todella pitkältä. Hierontatuokio tuo odotukseen mukavaa vaihtelua. Raskaushieronta lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan elimistön hapettuminen ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Hieronta helpottaa myös hengityksen, ruoansulatuksen, virtsarakon vaivoja ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten ja hormonaalisten muutosten tuomia ongelmia.

Hellä hieronta lisää imunestekiertoa ja vähentää raskausajan turvotusta. Hieronta helpottaa myös raskauden aikaisia lihaskipuja ja lihaskramppeja sekä liitoskipuja.

Varsinkin ensisynnyttäjä on uuden edessä, mutta myös useamman raskauden kokenut varmasti jännittää tulevaa synnytystä. Päivittäisistä lepohetkistä ei ole lapsiperheessä niin helppo huolehtia kuin esikoista odotettaessa. Hierontahetki antaa mahdollisuuden hiljentyä ja rentoutua kahdestaan vain kohdussa keinuvan lapsen kanssa. Raskaushieronta valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen ja auttaa vähentämään synnytyskipuja. Turvallisessa ympäristössä tapahtuva hoito valmistaa äitiä kohtaamaan syntyvän vauvan rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä.

raskaushieronta

Raskaushieronnalla helpotetaan raskauden mukanaan tuomia ongelmia

Synnytyksen jälkeinen hoito

Synnytys on naiselle ihana, mutta myös rankka kokemus, joka pistää kehon ja henkisen kantin koetukselle. Raskaushieronta nopeuttaa raskaudesta ja synnytyksestä palautumista ja edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen. Hoidossa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin, kuten esim. alaselkä-lantion alueelle tai niska-hartiaseutuun, johon voi tulla jännityksiä imetysasennoista sekä vauvan kantamisesta. Hoidossa äiti saa halutessaan ohjausta hyviin asentoihin. Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa.

Maltti on valttia – kehon palautuminen vie aikaa

Monilla naisilla on kiire liikkumaan tehokkaasti ja äitiyttä saattelee usein suorittamisen paine. Arjessa kehon kuuntelu ei ole aina helppoa, eikä moni tiedä mitä tehdä. Synnyttämistä voi verrata kehollisesti onnettomuuteen, siksi kehon palautumiselle tulisi antaa aikaa. Keski-Euroopassa äitiä ja lasta käsitellään yhtenä kokonaisuutena, mutta Suomessa äiti jää helposti järjestelmän ulkopuolelle, kun huomio kiinnittyy vauvaan. Onko ihmekään, että äidit ovat kuormittuneita niin henkisesti kuin fyysisestikin. Lue lisää synnytyksen jälkeisestä liikunnasta.

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta on asiantuntevaa ja lempeää, monimuotoista ja kokonaisvaltaista erikoishoitoa äidille. Se onkin loistava lahjaidea!.

Tutustu muuhun palvelutarjontaamme.